Chili con carne van Jamie Oliver

In de zomer hebben wij een strandhuisje op het strand van zandvoort. Daar is het goed toeven en hebben we vaak gezellige borrels met wat vrienden die ook een huisje hebben. Het vreemde is echter dat we deze vrienden vaak niet in de winter zien. Toch vond een stel dat dat anders moest en organiseerde een borrel met een etentje bij hun thuis in de winter. Daar werd deze chili geserveerd en ik was meteen verkocht. Deze is supersimpel om te maken maar heeft zo verschrikkelijk veel smaak. Hij wordt nu regelmatig bij ons thuis ook gemaakt. Bedankt voor de fijne tip Annet (en voor het recept Jamie)

Ingredienten (4 personen)

  • 500 gram gehakt
  • 200 gram zongedroogde tomaten (in olie)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 blikken hele tomaten
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Een half stokje kaneel
  • 1 blik rode kidney bonen 400g
  • 1 blik zwarte bonen 400g
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode peper fijngesneden
  • Peper en zout

Bereiding:

Snijd de uien in stukken, het hoeft niet heel fijn maar ook geen halve ringen, en snijd het teentje knoflook in kleine stukjes.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de uien en de knoflook hierin aan. Laat de uien en knoflook zacht worden.

Voeg het gehakt toe en bak dit totdat het rul gebakken is en gaar is.

Pureer de gedroogde tomaten, totdat het een soort pasta achtig geheel wordt. Voeg dit vervolgens toe aan het mengsel van gehakt dat in de pan zit.

Voeg vervolgens de tomaten in blik toe en ook het halve kaneelstokje. Laat dit vervolgens zo’n 5 minuten sudderen.

Voeg een beetje water toe, maar absoluut niet te veel. Het mengsel moet niet te nat worden.

Voeg de kruiden samen met de fijngesneden rode peper en wat peper en zout toe. Om te zorgen dat alle smaken goed tot zijn recht komen laat je het zo’n 25 minuten sudderen op laag vuur.

Proef of het goed op smaak is en zo niet, voeg dan nog wat extra’s toe.

Voeg op het laatste moment, een aantal minuten voor het serveren, de kidneybonen en de mais toe. Zo blijven ze stevig en heb je een bite in het gerecht.

Serveer met vers gesneden koriander en optioneel guacemole en zure room

Smakelijk eten!

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Chili con carne van Jamie OliverVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.