Citroentagliatelle met zalm en garnalen

Romig en toch niet te zwaar, supersnel en makkelijk, erg lekker en perfect voor in de zomer. Wellicht niet het slankste recept maar een paar keer dit eten in de zomer daar wordt je echt wel gelukkig van. Dit recept is altijd een succes als ik het voor iemand maak die het nog nooit gegeten heeft. Een makkelijke snelle score dus!

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 pakken tagliatelle (pasta, koelvers, a 250 g)
  • 2 zakken broccoliroosjes (a 300 g)
  • 1 bakje roze garnalen (125 g)
  • 1 bakje zalmsnippers (200 g)
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit (pot a 240 g), in plakjes
  • 1 eetlepel verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden

Bereiding

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de broccoliroosjes in gezouten water in 5-7 minuten beetgaar.

Schep de garnalen en de zalmsnippers in een grote kom en roer het citroensap en de crème fraîche erdoor.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de hete pasta en de broccoli door de saus.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de olijven en de peterselie.

Score!

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Citroentagliatelle met zalm en garnalenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.