Sushisalade met warmgerookte zalm

Fris, voor je gevoel licht (maar dat is denk ik stiekem niet zo) en toch comfortfood in mijn beleving. Comfortfood voor op een super hete zomerdag met een klein glaasje hele droge en koude witte wijn erbij gewoon omdat het kan! Gejat uit de allerhande maar wel met eigen opmaak.

Ingrediënten (4 personen):

 • 250 g sushirijst
 • 75 ml rijstazijn
 • 1 tl suiker
 • ½ tl zout
 • 2 kropjes baby romainesla
 • 4 el mayonaise
 • 2 tl wasabi pasta
 • 1 el kraanwater
 • 1 komkommer
 • 2 eetrijpe avocado’s
 • 250 g warm gerookte zalmstuk
 • 2 el Japanse sojasaus
 • 1 nori vel

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst in een lage wijde schaal en meng de azijn en suiker erdoor. Breng op smaak met het zout en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwijder ondertussen de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in reepjes. Leg de sla op een ruime, platte schaal of in een redelijk grote kom. Meng de mayonaise met de wasabipasta en het water. Proef en voeg eventueel extra wasabi toe. Sprenkel de helft over de sla.

Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd in dunne plakjes. Verdeel de afgekoelde sushirijst, de komkommer en avocado over de sla.

Verdeel de zalm in stukjes over de salade en besprenkel met de sojasaus. Besprenkel met de rest van de wasabimayonaise. Knip of scheur het norivel in reepjes en strooi over de salade. Voeg eventueel als je dat lekker vindt een gehalveerd halfzacht eitje toe.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Sushisalade met warmgerookte zalmVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.