Pas­ta pes­to met to­nijn & cour­get­te

Warmte en troost zit er verborgen in dit gerecht een klein pluspunt is dat er ondanks de grote hoeveelheid crème fraîche toch relatief weinig calorieën in dit gerecht zitten (wel wat teveel om het een slank recept te noemen).

Ingrediënten (4 personen):

  • 300 g farfalle
  • 2 biologische uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 200 g crème fraîche
  • 90 g pesto alla Genovese
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta in 10 min. beetgaar.

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en snijd deze in parten.

Giet de pasta af. Meng de crème fraîche met de pesto en het citroenrasp en meng met de pasta en groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal. Laat de blikjes tonijn uitlekken en schep voorzichtig door de pasta. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

Serveer met de citroenpartjes.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Pas­ta pes­to met to­nijn & cour­get­teVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.