Mango-kip met bloemkool

Mango-kip met bloemkool

Bloemkool uit de oven, wat een hit! Dit recept is perfect als je weinig tijd of zin hebt om te koken en toch lekker wilt eten. Het is supersimpel en toch erg lekker. Zelfs bij mij thuis, waar bloemkool niet geliefd is, is dit een hit. Lekker met libanees platbrood of naan en een frisse yoghurtdip.
Bron: culy.nl

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el kerrie
  • 8 kippendijen
  • 1 pot mangochutney (Patak’s bijvoorbeeld)
  • 2 rode uien
  • 1/2 bakje koriander, fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedenk een bakplaat met bakpapier. Hussel de bloemkoolroosjes op de bakplaat met de olijfolie en de kerrie. Bak 20 minuten in de oven. Meng intussen de kippedijen met de hele pot mangochutney en laat even intrekken. Als de bloemkool 20 minuten heeft gegaard, leg je de kippendijen ertussen. De chutney die in de kom achterblijft schep je er overheen. Zet nog 20 minuten in de oven. Hussel de bloemkool af en toe om. Voeg na 20 minuten de uit toe en bak nog 5 minuten in de oven. Zet na 5 minuten de bakplaat hoog in de oven onder de gril. Een minuut of 5 is genoeg voor een lekker crispy jasje. Bestrooi met de koriander en serveer.

Ik maakte er een yoghurtdip bij van Griekse yoghurt, met fijngesneden mangostukjes, een halve geraspte komkommer, peper, zout, komijn, verse koriander, gemberpoeder en chilipeper.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Mango-kip met bloemkoolVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.