Eenvoud, vers, snel, gecombineerd met een aantal goed bij elkaar passende ingrediënten met als resultaat een mooie warme en diepe smaak. Echte verse soep die iedereen lekker vindt. Lekker met een vers desem-broodje erbij. Dit recept kwam vanaf HelloFresh.
Ingrediënten (4 personen):
- 8 tomaten
- 4 rode paprika’s
- 4 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 20 blaadjes verse basilicum
- 100 g zure room
- 6 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- 2 el zwarte balsamico azijn (wel goede)
- peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten en de rode paprika in repen. Hak de rode ui en de knoflook grof. Scheur de helft van de basilicumblaadjes grof.
Doe de tomaat, paprika, rode ui, knoflook en gescheurde basilicumblaadjes in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bereid ook de bouillon.
Voeg de groenten, inclusief het kookvocht, toe aan een soeppan. Pureer de groenten met een staafmixer en voeg bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de zure room en de overige basilicum.
0 reacties op “Geroosterde Tomaten-Paprika Soep”Voeg die van jou toe →