Farfalle Met Gehaktsaus

Soms heb je behoefte aan eten met het effect dat elke hap een soort voldaan gevoel geeft. Volgens mij (niet wetenschappelijk onderzocht) komen er bij dat soort gerechten met elke hap oxytocine vrij in het lichaam en ervaren we een extreem gevoel van blijdschap en voldoening. Dit gerecht is rijk aan calorieën maar kwalificeert volledig als comfort-food. Voor als je behoefte hebt blij te worden van een hap pasta of natuurlijk, beter nog, iemand blij wilt maken met een hap pasta.

Ingrediënten (4 personen):

 • 2 el olijfolie
 • 100 g pancetta, gehakt
 • 1 ui, fijngesneden
 • 330g goed kwaliteit Italiaanse pittige varkensworstjes, uit het vel gehaald en grof gehakt
 • 2 blikken à 400 g tomatenblokjes
 • 0,5 tl versgeraspte nootmuskaat
 • 150 ml slagroom
 • 1 el fijngesneden salie
 • sap van een halve citroen
 • 400 g farfalle pasta
 • fijngesneden bladpeterselie
 • geschaafde Parmezaanse kaas
 • Knapperig brood voor erbij

Bereiden:

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak het spek en de ui 5-6 min. tot de ui boterzacht en het spek goudbruin is. Bak het worstvlees 5-6 min. mee en breek het met een houten lepel in kleine stukjes; het moet gelijkmatig bruin worden. Laat het mengsel iets afkoelen en meng het in een keukenmachine met de pulseknop tot het gelijkmatig van textuur is.
Doe het vleesmengsel weer in de pan en zet het op middelhoog tot hoog vuur. Roer de tomatenblokjes en nootmuskaat erdoor, breng de saus tegen de kook aan en laat op middellaag vuur af en toe roerend 15 min. zachtjes koken.
Roer de room en de salie erdoor en laat nog 5-6 min. zachtjes koken tot de saus is ingekookt. Voeg het citroensap toe met peper en zout naar smaak. Kook intussen de pasta in een grote pan kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en vang een deel van het kookvocht op.
Verdun de pastasaus iets met het kookvocht. Schep de pasta erdoor en schep om tot de pasta geheel met saus is bedekt. Bestrooi met peterselie en Parmezaanse kaas en serveer de pasta met knapperig brood erbij.

Ik maak als extra bij dit gerecht vaak een salade caprese met balsamico siroop.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Farfalle Met GehaktsausVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.