Shashuka

Ik vind dit gerecht echt top, vooral als hij lekker pittig is. Dat is hij overigens niet standaard als je hem maakt zoals hier staat, maar pas als ik hem zelf verder op smaak heb gebracht. Het schijnt ook een best slank gerecht te zijn maar geeft je toch echt dat voldane gevoel door de warme smaken. Ik maak het niet vaak, maar in de zomer is dit een echt top gerechtje. Lekker met wat vers desem brood en olijfolie (maar dan is het meteen niet slank meer).

Ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 paprika in reepjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 250 gram gehakte tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • verse koriander

Beridingswijze:

Verhit de olie in een lage (hapjes)pan en bak de ui en knoflook
2 minuten aan.
Voeg paprika en courgette toe en roerbak 3 minuten.
Kruid met ras el hanout, paprika, peper en zout.
 Voeg de tomaten en suiker toe en laat 5 minuten sudderen.
Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek er voorzichtig de eieren in.
Verdeel de feta over het gerecht.
Zet een deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten pruttelen op een zacht vuur tot het eiwit gestold is.
Strooi er gehakte koriander over.

Tip: Serveer met lekker versgebakken brood en goede olijfolie.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “ShashukaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.