Hollandse Garnalen Taartje

Aan het eind van de zomer wil er nog wel eens een periode zijn met lekker weer en een windje uit het oosten. Voor mijn familie is dat het sein om naar het strand van Zandvoort te rijden om daar verse garnalen te gaan vangen met een duwnet. Wel zwaar om te doen (Dank je pap!) maar erg gezellig en super lekker. Eénmaal zelf gevangen, gepeld en vers gegeten ben je voor de rest van je leven verpest. Nooit zal je meer die grijze garnaal in de supermarkt lekker noemen. Onderstaand recept is simpel maar geheel zelf bedacht en in elkaar gezet. Elk laagje moet op smaak gebracht maar dat spreek eigenlijk voor zich.
De garnalenvisser in actie

Ingredienten:

  • 2 sneetjes Wit brood (casino)
  • 4 Tomaten (ontvelt en ontpit)
  • 1 Avocado
  • +/- 200 g Garnalen
  • 1 Citroen
  • 1 bosje Bieslook
  • Mayonaise
  • Peper, Zout

Benodigdheden:

  • 1 kookring met een diameter van +/- 10 centimeter (kleiner kan ook dan maak je hem iets hoger.)

Bereidingswijze:

Rooster de sneetjes casino brood op lage temperatuur in de oven zodat de buitenkant droog en bros is maar nog niet bruin. Snijdt de ontvelde en ontpitte tomaten in kleine blokjes. Breng de tomatenblokjes in een kommetje op smaak met peper en zout (proeven!). Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een keukenmachine en pureer dit totdat er een gladde mousse ontstaat. Voeg hierbij de sap van een halve citroen en knip de helft van de bieslook in kleine stukjes erboven. Goed doorroeren en weer op smaak brengen met peper en zout. (Ikzelf meng voor wat extra smaak altijd een snufje pikante paprikapoeder door de mousse) Doe de gepelde garnalen in een kommetje en roer hier ongeveer 1 a 2 eetlepels mayonaise doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de kookring op een sneetje geroosterd casino brood en druk een rondje uit het brood (zorg dat het rondje onderin de kookring blijft zitten. Plaatst de kookring met brood op een mooi bord in het midden van het bord. Doe een laagje avocado mouse voorzichtig met een lepel in de ring bovenop het brood en maak het glad. Schep hier bovenop voorzichtig een laag tomatenblokjes. Schep daar bovenop voorzichtig een laag van de garnalen en druk voorzichtig een klein beetje aan. Snipper er bieslook bovenop en haal voorzichtig de kookring omhoog terwijl je met de bolle kant van een lepel het taartje tegen houdt. Herhaal dit voor een tweede bord en garneer met een kunstig zeer dun gesneden schijfje citroen of met een paar bieslookjes.

Tip: Om meer richting garnalencocktail te gaan kan je de mayonaise met een snufje paprikapoeder een drupje ketchup en een beetje whisky mengen voor een cocktailsaus maar persoonlijk vind ik dat zonde van de verse garnalen.

0 reacties op “Hollandse Garnalen TaartjeVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.