Dit gerecht heb ik doorgekregen van mijn moeder en ik moet zeggen dat dat een groot succesverhaal is geweest. Mensen die nooit lof eten omdat ze witlof vies vinden hebben zitten smullen van dit gerecht. Het is één van de favoriete recepten van mijn vader en mijn dochter smult ook van deze versie (mits ik zuinig ben met de rode peper). Geen verrassing dus dat dit gerecht regelmatig op tafel komt in de familie.
Ingrediënten (4 personen):
- 4 struikjes witlof
- 1 eetlepel olie
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 1 enkele kipfilet in blokjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- zout, peper
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Snijd de struikjes in de lengte in reepjes en verwijder de harde kern.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
Meng in en kommetje de sesamolie, ketjap, honing, limoensap en zout en peper.
Verhit de olie in een wok en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kip en rode peper toe en roerbak enkele minuten.
Voeg het witlof toe en roerbak dit geheel tot het witlof enigszins geslonken is.
Voeg de inhoud van het kommetje toe en roerbak nog ongeveer 4 minuten.
Serveer met (zilvervlies) rijst en garneer met de geroosterde sesamzaadjes.
0 reacties op “Oosterse Witlof”Voeg die van jou toe →