Oftewel Runderstoof Met Port En Rode Wijn. Een spaans recept dat ik ooit via een google actie bij de vraag ‘wat zal ik nu weer eens gaan maken van het weekend’tegenkwam op de site bijzonderspaans.nl. Ik weet nog dat ik het een behoorlijke bak werk vond voor een stoofje maar het resultaat mocht er zijn. Comfort-food met de grote ‘C’ of is het in het Spaans met de grote ‘Ç’? Heerlijke stoof met zoete tonen door de port. Ik eet hem vaak met Tagliatelle of aardappelpuree en een frisse salade erbij.
Ingrediënten (4 personen):
- 1 kilo runderpoulet
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 1 wortel, in stukjes gesneden
- 1 prei, fijn gesneden
- 1 tomaat, ontvelt en in stukjes gesneden
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml port
- 250 ml rode wijn
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160 graden. Verhit 3 tot 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en smoor hierin 25 minuten de ui, paprika, wortel en prei. Zet hierna het vuur iets hoger en laat de groenten een beetje bruinen en karameliseren. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu de tomaat toe en bak deze een paar minuten mee. Bak ondertussen in gedeeltes de runderpoulet in wat olijfolie in een koekenpan rondom bruin.
Hevel het bruine gebakken vlees over naar de pan met de groenten.
Schenk de wijn en port erbij en eventueel wat water zodat het vlees net onderstaat. Voeg hieraan de laurierblaadjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Doe de deksel op de pan en zet 2 1/2 tot 3 uur in de oven tot het vlees heel zacht is. Roer af en toe het vlees om. Serveer met een lekkere puree.
0 reacties op “Estofado De Buey”Voeg die van jou toe →