Vitello Tonnato

Nooit zelf bereid maar zus Ilja heeft deze vaak genoeg geserveerd op verjaardagen van haarzelf of de kids, uit ervaring weet ik dat deze niet mag ontbreken. Een typisch Italiaanse klassieker waar iedereen van geniet.

Ingredienten:

  • 2 kalfsschnitzels (300 g)
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 4 ansjovisfilets (blikje, 46 g)
  • 1 blikje tonijn (160 g), uitgelekt
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes (potje 100 g)

Bereidingswijze:

Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 4 min. rosé. Schenk de wijn erover en laat nog 2 min. op laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.

Snijd de ansjovisfilets en de tonijn fijn. Meng de mayonaise erdoor en roer tot een gladde saus. Verdun de tonijnmayonaise met een scheutje water. Roer er 1 el kappertjes door en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees in dunne plakken. Leg het vlees op een schaal en verdeel de tonijnmayonaise en de rest van de kappertjes erover. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de vitello tonnato minstens 1 uur in de koelkast marineren.

TIP
Garneer met wat blaadjes rucola voor een kruidig accent.

TIP
In plaats van kalfsschnitzel kun je voor dit gerecht ook kalkoenschnitzel gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Vitello TonnatoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.