Vis Op Venetiaanse Wijze

In Haarlem waar ik woon is vlak bij de stadsschouwburg een klein vis-stalletje waar mensen hun kibbeling en haring halen als lunch, tussendoortje of snack. Het ziet er altijd reuze gezellig uit bij ‘Willy’s Vis’. Wat niet al te veel mensen weten is dat je daar ook prima vis kan bestellen die de volgende dag dan voor je klaar ligt. Deze is dan ‘voor dag en dauw door Willy’s man gekocht in Ijmuiden vers vanaf de boot. Volgens Willy moet je dit recept maken met kabeljauwwangen maar ik geef toch de voorkeur aan de structuur van kabeljauwhaasjes.
Willy’s Vis in Haarlem

Ingredienten:

  • 5 trostomaten
  • 5 eetlepels verse peterselie, plat
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 ansjovisfilets (blikje 46), fijngesneden
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 laurierblad
  • 50 ml droge witte wijn

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze 5 seconden in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in parten. Verwijder de zaadjes, snijd de rest in blokjes. Snijd 3 eetlepels peterselie fijn. Verhit de olie in een ruime pan met antiaanbaklaag en fruit de ui, de knoflook, de ansjovis en de 3 eetlepels peterselie 5 minuten. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat de alcohol kan verdampen. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met polenta of rijst en een frisse salade.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Vis Op Venetiaanse WijzeVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.