Zalmbonbon Met Dillemayonaise

Na lang zoeken ooit gemaakt als voorgerechtje met Kerst.
Sindsdien steevast opgenomen in de familiereceptenboeken.

Ingrediënten:

  • 300 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 125 gram cocktailgarnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 10 takjes verse dille
  • 1 eetlepel afgespoelde kappertjes
  • 1 komkommer
  • 6 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Citroensap

Bereidingswijze:

Meng de azijn met de suiker, 4 eetlepels water en een snufje zout.
Verwarm het om de suiker op te lossen.
Snijd 20 dunne plakken van de ongeschilde komkommer.
Marineer 10 à 15 minuten in het azijnmengsel.
Hak de blaadjes van 6 takjes dille fijn en meng met de mayonaise.
Maak de dillemayonaise op smaak met iets citroensap.
Verwijder de staarten van de cocktailgarnalen en snijd ze in vieren.
Bekleed de binnenkant van 4 koffiekopjes met ruim plastic folie.
Bekleed met 2/3 van de zalm, laat wat over de rand heen vallen.
Snijd de overige zalm fijn en meng met de helft van de Hollandse garnalen, de cocktailgarnalen, de dillemayonaise en de kappertjes.
Maak op smaak met wat peper en verdeel over de kopjes.
Vouw dicht met de zalm en vervolgens met het overhangende folie.
Draai het uiteindegoed dicht, zodat de folie strak komt te staan.
Knip het uiteinde van de folie af en leg de bonbon op een bordje.
Verdeel 5 komkommerplakjes eromheen, met tussenin telkens een toefje mayonaise.
Verdeel de garnaaltjes om de bonbon en leg bovenop de bonbon een plukje dille.

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Zalmbonbon Met DillemayonaiseAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.