Kip Siam

Soms moet iets snel, lekker en slank zijn; bij voorkeur moet het jonge grut het lekker vinden en dan ook nog in één pan te bereiden zijn. Bij ons hebben we het dan over Kip Siam. Een favoriet die ik een keer ergens bij Appie op de site vond. Deze eet ik tegenwoordig zeker één of twee keer per maand.

Ingredienten:

  • 300 g pandanrijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 1 paprikamix (zak à 3 stuks)
  • 300 g kipfilet
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 3 el oestersaus
  • 2 el kraanwater
  • 75 g ongezouten cashewnoten (zakje à 150 g )

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn, de uien in halve ringen en de paprika’s in reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip in 3 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Roer de oestersaus los met het water en schenk het bij de kip en groenten. Schep op het laatste moment de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de kip siam.

Variatietip:
Lekker met in ringetjes gesneden bosui en rode peper. Doe deze vlak voor het serveren bij de kip siam.

Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Kip SiamVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.